egim

              eDnevnik

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

Информације за родитеље

Стипендирање и подршка ученицима

Гимназија у Бечеју прати и помаже добре ученике. Преко 50 наших ученика добија државну стипендију. Такође, сваке године бечејска Гимназија својим ученицима обезбеђује бесплатне уџбенике, помаже и суфинансира одлазак у истраживачку станицу „Петница“. За остварене резултате на репибличким такмичењима наше ученике новчано награћујемо, а најбољи матуранти награђују се са лап топовима, таблетима и вредним књигама.
Осим материјалне подршке, наше ученике успешно припремамо за наставак школовања кроз професионалну оријентацију и припреме за пријемне испите на изабране факултете. У том смислу изузетно је важна наша успешна сарадња са свим факултетима новосадског Универзитета и шире и могућност адекватног избора наставка школовања.
Такође организованим посетама различитим манифестацијама, музејима, позориштима, сајмовима наша школа пружа могућности за свестрано перманентно развијање личности гимназијалаца.

Међународна сарадња - вредност коју негујемо

У бечејској Гимназији постоји могућност међународне размене на различитим нивоима. За нас учионица није ограничена зидовима школе, за нас је учионица цео свет. Кроз различите програме међународне сарадње , гимназијалци су у могућности да путују Европом и светом, да уче и усавршавају стране језике, упознају друге културе, стичу нове приајтеље и проширују знања и  могућности за даље школовање и напредовање.
До сада смо одлазили и сарађивали са школама и појединцима из Мексика, Бразила, Италије, Белгије , Пољске, Швајцарске, Немачке, САД, Мађарске, Румуније, Тајланда, Русије...
Сваки наш ученик има прилику да посети или угости ученика и буде део ове богате међународне сарадње.

Зашто Гимназија

Стратегијом развоја образовања у Србији предвиђено је да се проценат удела гимназија у средњем образовању повећа са садашњих 26 процената на близу 40 процената, до 2020. године. Тиме би се приближили европским стандардима, где више од пола средњошколаца чине гимназијалци.
Све напредне државе света давно су препознале гимназијско образовање као најквалитетнију припрему ученика за наставак школовања и као основу за формирање будуће интелектуалне и културне елите земље.
У нашој земљи, пријемни на већини факултета спремају се на основу гимназијског програма. Увођењем опште матуре додатно ће се учврстити значај гимназије,  која ће пружати директну проходност ка свим факултетима, за разлику од стручне матуре која неће имати те могућности, већ ће се тражити додатно полагање опште матуре у већини случајева.

Опширније...