egim

              eDnevnik

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

 • Назив школе: Гимназија
 •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
 • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 • Телефон: 021/6913-165
 • страница гимназије
 • страница гимназије

Упис ученика у Гимназију

Гимназија прави корак на путу знања

БЕЧЕЈ –Стратегија развоја образовања у Србији каже да би до 2020. године удео гимназија у образовању морао да се повећа на 40 одсто.

За пензионисаног профеосора филозофије и логике бечејске Гимназије Слободана Раденковића, гимназија је одувек била први, прави корак на путу знања.

„Гимназија је школа будућности. Срећан сам што сам четрдесет година провео у Гимназији. Ђацима сам увек говорио да је то школа која младе људе припрема за факултет. Овом друштву требају такви профили. Али остати на гимназијској дипломи и не ићи даље је лична катастрофа за сваког младог човека. Зато препоручујем сваком добром ђаку да упише гимназију јер им то омогућава брз пролаз кроз све факултете и више школе“, уверен је професор Раденковић.

За протеклих девет деценија бечејска Гимназија мењала је име и наставни програм, смењивали су се професори и ђаци, било је успона и падова али се непоколебљива жеља за знањем сачувала до данас.

За директора Миодрага Басарића, који је, баш као и његови родитељи, био некадашњи ђак бечејске Гимназије 95 година рада школе је много више од обележавања јубилеја.

„Пре свега је част бити директор Гимназије. Деведесет и пет година је и пуно и мало. Данас, баш као и у прошлости, имамо пуно изазова. Гимназија није увек била то што данас јесте, јер је јој је укидан па поново враћан статус. Срећан сам да смо дочекали 95 година, да будемо јачи и бољи и да знањем победимо све недоумице око будућности!“, каже директор Басарић.

Расејани су њени ђаци на шест континената и у већини земаља наше планете. Успешни су лекари, научници у разним областима, уметници, инжењери…

За матуранткињу Зиту Кормош, будућу студенткињу дефектологије, Гимназија је била логичан избор.

„У Гимназији се пуно дружимо али и радимо са професорима. Требала сам пуно да учим али сам стекла предзнање за факултет“, каже Зита Кормош.

У бечејској Гимназији равноправно се уче енглески, немачки и шпански језик а настава се одвија на српском и мађарском.

У савременим учионицама стичу се знања из природних и друштвених наука па гимназијски ђаци у високом проценту уписују престижне факултете не само у Србији већ и оне у земљама Европске уније и САД где су, готово по правилу, најбољи студенти а касније и стручњаци чијим стопама хитају млади нараштаји.

Упис ученика II, III и IV разреда

Обавештавају се ученици II, III и IV разреда да ће упис у нову школску 2020/2021. годину бити крајем августа. О тачном времену ће вас обавестити одељенски старешина.

УПИС 2020/2021.

 

У 2020/2021. школску годину Гимназија ће извршити упис у три одељења следећих образовних профила:

 • 1 одељење природно - математичког смера на српском наставном језику; 30 ученика
 • 1 одељење друштвено - језичког смера на српском наставном језику; 30 ученика
 • 1 одељење општег смера на мађарском наставном језику; 30 ученика

ДЕТАЉАН ПЛАН НАСТАВЕ И УЧЕЊА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ НА САЈТУ ШКОЛЕ.

РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКОГ И ДРУШТВЕНО-ЈЕЗИЧКОГ СМЕРА је у броју часова које ученици имају из појединих предмета, и то у другом, трећем и четвртом разреду. Број часова у првом разреду у ова два смера је исти.

У другом разреду ученици друштвеног смера имају један час недељно више српског језика и један час више првог страног језика недељно. Ученици друштвеног смера имају музичку и ликовну културу по један час недељно, а природног смера један час сваке друге недеље.

У другом разреду ученици природног смера имају 5 часова недељно математике, док ученици друштвеног смера имају три часа математике недељно. Ученици природног смера имају 2 часа недељно теорије физике и хемије и један час вежби, док ученици друштвеног смера имају по један час недељно теорије и вежбе у трајању од једног часа сваке друге недеље из физике и хемије.

У трећем разреду ученици друштвеног смера имају 5 часова недељно српског језика, а ученици природног смера 3 часа недељно. Ученици друштвеног смера имају 3 часа првог страног језика и дупло више вежби, а ученици природног смера један час недељно. Ученици друштвеног смера имају 0,5 часова недељно више филозофије. У трећем разреду ученици друштвеног смера имају 3 часа недељно историје, док ученици друштвеног смера имају два часа недељно. Ученици друштвеног смера имају по 1 час ликовне и музичке културе, док ученици природног смера немају те предмете.

У трећем разреду ученици природног смера имају по 1 час недељно више биологије и физике. Ученици природног смера имају 5 часова математике, а ученици друштвеног 3 часа недељно. Ученици природног смера имају три часа хемије недељно, а друштвењаци немају хемију.

У четвртом разреду ученици друштвеног смера имају 5 часова српског језика, а ученици природног смера по 4 часа недељно. Ученици друштвеног смера имају 3 часа недељно првог страног језика, а природњаци 1,5 часова недељно. Ученици друштвеног смера имају по 3 часа социологије и филозофије недељно, а природног смера 2 часа.  Ученици друштвеног смера у четвртом разреду имају по 3 часа историје недељно, док ученици природног смера немају историју. Ученици друштвеног смера имају по 1 час ликовне и музичке културе, док ученици природног смера немају те предмете у четвртом разреду.

У четвртом разреду ученици природног смера имају 5 часова недељно математике,а друштвеног смера 3 часа.  Ученици природног смера имају 4 часа физике недељно, а ученици друштвеног смера 1,5 часова физике.Ученици природног смера имају 2 часа хемије, а ученици друштвеног смера немају хемију у четвртом разреду. Ученици природног смера имају 2 часа недељно рачунарства и информатике, док ученици друштвеног смера имају 1 час.

 

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ И ЛЕКТИРЕ

Гимназија располаже великим бројем уџбеника које сваке године даје на коришћење својим ученицима током целе године. Такође су и све лектире доступне у школског библиотеци.

ВЕЋА МОГУЋНОСТ ИЗБОРА И УПИСА НА ФАКУЛТЕТЕ!

За разлику од средњих стручних школа, када завршите Гимназију пред вама су широм отворена врата свих факлутета и виших школа. После Гимназије се полаже искључиво општа матура која је улазница на све факултете.

Када завршите Гимназију будите сигурни да ћете успешно положити пријемни испит и уписати жељени факултет.

ГИМНАЗИЈА НУДИ КАБИНЕТСКУ НАСТАВУ ИЗ СВИХ ПРЕДМЕТА, КАО И ВЕЖБЕ ИЗ ВЕЋЕГ ДЕЛА ПРЕДМЕТА!

Зашто да само слушате сувопарна предавања?

Научите већ на часу!

Сигурно се питате како? Кабинетска настава и вежбе су прави одговор да видите оно што учите и да тако научите са разумевањем.

Кабинетска настава и вежбе претварају речи у слике које се лакше памте и задржавају у вашем сећању тако да се време учења многоструко скраћује.

ИЗУЗЕТНИ ПРОФЕСОРИ!

У Гимназији предају професори који су од стране ученика оцењени као изузетни како у преношењу знања тако и у људским особинама и квалитетима.

ДРУЖЕЊЕ, МЕЂУНАРОДНЕ РАЗМЕНЕ И ПУТОВАЊА је оно што са поносом најчешће истичу ученици Гимназије и што заувек носе у свом сећању из школских дана.

– Гимназија нуди разноврсне ваннаставне активности (секције, клубове и сл.):
• новинарска секција
• ликовна секција
• филмска секција
• Ђачки парламент са бројним акцијама
• Еколошка секција
• Спортска секција која се такмичи на турнирима одбојке, кошарке, фудбала итд. и углавном осваја прва места
• Клуб ученика

У Гимназији нудимо могућност учења енглеског језика, немачког језика, шпанског језика и руског језика.

Документа потребна за упис:

 • Пријавa за упис у Гимназију
 • Сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи
 • Уверење о положеном завршном испиту у усновном образовању и васпитању – оригинал
 • Извод из матичне књиге рођених – оригинал, може да буде старије од шест месеци

Позивамо Вас да се упишете баш у нашу Гимназију!

ÍRATKOZÁS AZ ÓBECSEI GIMNÁZIUMBA A 2020/21-ES TANÉVBEN

 

A 2020/21-es tanévben az Óbecsei Gimnázium a következő három tagozatra várja a jelentkezőket:

-        -  általános szakirány magyar tannyelven, 30 diák számára

-        - természettudományi-matematikai szakirány szerb tannyelven, 30 diák számára

-        - társadalmi-nyelvi szakirány szerb tannyelven, 30 diák számára

 

A részletes tanmenet megtalálható a Gimnázium honlapján.

 

Miért válaszd az Óbecsei Gimnáziumot ?

Iskolánk nyújtja a legalaposabb felkészülést MINDEN egyetemre. Az általános érettségi vizsga közvetlen bejutást jelent bármelyik egyetemre, felvételi vizsga nélkül.

Gimnáziumunkban korszerű szaktantermi oktatás folyik, kiváló tanárokkal és sok-sok gyakorlattal !

 

Nemzetközi diákcsereprogramokban, tartalmas és izgalmas utazásokon vehetsz részt !

 

Diákjaink minden évben kimagasló eredményeket érnek el köztársasági szintű és egyéb versenyeken anyanyelvből és idegen nyelvekből, matematikából, történelemből, biológiából, kémiából, valamint különböző sportok terén.

Ingyenes tankönyvcsomagot biztosítunk több diák részére !

 

Állandó DÉLELŐTTI váltásban dolgozunk !

 

Változatos és érdekes szakkörök munkájában vehetsz részt: újságírói és képzőművészeti szakcsoport, ökoklub és filmklub, diákparlament és mindenféle sportolási lehetőség.

Az idegen nyelvek közül a Gimnáziumban angol, német, spanyol és orosz nyelvet tanulhatsz !

 

A beíratkozáshoz szükséges dokumentumok:

-        -  bejelentkezési lap

-        - a befejezett általános iskolai bizonyítvány

-        - az általános iskolai záróvizsgáról szóló bizonyítvány

-        - hat hónapnál nem régebbi anyakönyvi kivonat

Szeretettel várunk az Óbecsei Gimnáziumban !